Kicsit melós, de annál finomabb süti! Ezért nem kell cukrászdába menni, van olyan jó,sőt.....
Tejszínes gesztenyés szelet
Hozzávalók a tésztához:
-6 db tojás
-6 ek. porcukor
-1 dl étolaj
-6 ek. liszt
-1/2 cs. sütőpor
_2 ek. keserű kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
-2 cs. gesztenyemassza
-20 dkg. margarin
-15 dkg. porcukor
-1 ek. rum/rum aroma
-2 cs. főzős vaníliás pudingpor
Hozzávaló a tejszínréteghez
-4 dl. hulala
- csokoládé / tortabevonó,csokinyuszi, mikulás,stb... ami van otthon/
Elkészítés:
1. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk az olajat, a liszttel elkevert sütőport, és végül a felvert tojás fehérjét. óvatosan forgassuk össze,hogy ne törjük a habot.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe /30*22 cm/ öntjük, légkeveréses sütőt 200 fokra előmelegítve, 15 percig sütjük.
3. A cukrot a margarinnal, a rummal és a gesztenyemasszával összedolgozzuk.
4. A pudingport megfőzzük a tejben,ízlés szerinti cukorral. Amikor kész, hűtsük ki, és keverjük a gesztenyés krémhez.
5.Ezt a masszát kenjük a kihűlt tészta tetejére.
6. A habtejszínt keményre verjük, és a sütemény tetejére kenjük. Lehet egyenletesen simára, vagy egy villa segítségével hullámokat is húzhatunk a hab tetejére, ki-ki ízlése szerint. Végül csokit reszelünk rá, és betesszük 1-2 órára a hűtőbe, majd felszeleteljük, és lehet fogyasztani!
Jó munkát és jó étvágyat kívánok!
Megosztás a facebookon